Aamulla jänskätti kun menin lämpömittaria ja se olikin täydellisissä lukemissa. Asteita ulkona - 8, joten siitä lämpenee sopivasti treeneihin mennessä mutta metsässä saattaa jopa koira (ja itse) pysyä kohtuullisen kuivana.
Ryhmästämme on Markon holsku Sohvi nyt vuorostaan äitiyslomalla, Moskulla uusi kakara hurmaava Jannu-sakemanni ja ryhmäämme "lomamme" aikana tullut valkoinen paimen Patu. On upeata nähdä kuinka oma jengi kehittyy, varsinkin kun on itse ollut poissa niin huomaa selvemmin.
Pekka ja holsku Kapu ovat edenneet ihan älyttömän upeasti viime näkemästäni, ovat selkeästi löytäneet "sen" jutun yhteistyölleen.
Kylläpä onkin ollut treenejä ja porukkaa ikävä ;)  Nice to be back in business again !

Allilla ollut lähes puolen vuoden treeni-tauko ja jännitti kyllä kieltämättä hiukan että kuinka paljon pitää mennä takaisinpäin. Toivoin että koirahan ei unohda, mutta pelkäsin että pitää kuitenkin palata roimasti takaisin alkutaipaleelle päin.

Eli ei tehty tarkempaa treenisuunitelmaa ennenkuin näkee miten Alli toimii ensimmäisellä helpolla pistolla.
Haukkua ollaan harjoiteltu kevyesti koti-oloissa, ruokaa saa haukulla ja namilla haukutettu jo joten maalimiehille ohjeet että jos eka pisto menee hyvin niin tokalla- jne pistolla voi pitää muutaman sekunnin viiveen ennen palkkausta jos vaikka "vahingossa" tulisi haukku. Mutta ei saa vielä vaatia/pytää muulla tavoin.
Hakiessani Allin autosta ja laittaessani liivit päälle niin tyttö oli aivan täpinöissään harjoitellen steppiaskelia. Eikä ole ennen tyttö niin kovasti vetänyt mennessämme alueelle, vaikka aina on innokas ollutkin. Ensimmäinen pisto parikymmenen metrin päässä ja maalimies sinne vasta kun Alli jo keskilinjalla. Linjalla Alli otti keskittymismoodin, tuijotti vaan metsään ja odotti käskyä. Ja kun käsky kävi niin nenällä ukon luo kun rakettialustasta ampuen, täydellistä.
Toinen maalimies valmiina puskan takana noin 35 metrssä. Alli joutui etsimään ja menemään kaatuneiden oksaisten puu-runkojen yli. Yhdessä vaiheessa meni nenä maahan mutta onneksi nosti hajun ilmasta ja löysi ukon. Ja haukkuii !!! Siitä riemu syntyi (minulle siis). Menin tukemaan Allia maalimiehen luo.
Kolmas ja neljäs pisto n 20-30 m täysin onnistuneesti.
Tähän lopetettiin tälläkertaa, oli kuitenkin pitkä tauko takana ja äitiysloman jälkeen ei saa pilata koiran motivaatiota liialla ohjaajan innostumisella kun ei varmasti vielä lihaskuntokaan sama mitä oli ennen vauvoja.

Oli todella hienoa että Allilla vielä toimintakyky ennallaan ja homma muistissa. Vaikka olikin helpohkot treenit niin kuitenkin selkeästi voidaan tästä eteenpäin jatkaa Allin kanssa siitä mihin loppukesästä jäätiin, olen tosi iloinen ja innoissani tästä !!!

Esni kerralla otetaan osin täydet matkat, alkuun 35-40 metriä ja siitä sitten ainakin 50:iin jos (kun) tuo näyttää sujuvan niin hyvin kun pitää.