Noniin, nyt sitten ensimmäistä kertaa uudessa porukassa treenaten.

Alku ainakin erittäin lupaavaa, siis kouluttajan osalta. Erittäin hyviä ajatuksia.

Harjoiteltiin siis
- Seuraamista, tälläkertaa osiona sivulletuloa jota emme ole ennen vielä harjoitelleet. Ohjauskäsi on oikea, ja kiepsauttaen. Kiepsautustekniikka erilainen mitä olen ennen käyttänyt, toimii paremmin näin.
Hyvin vekara tajusi muutaman toiston jälkeen.

- Istumaan menoa, oli kouluttajankin mielestä ihan hyvä, nyt pitää pidentää istuma-aikaa

- Maahanmeno, sama kun istuminen mutta nousee heti saatuaan namin (hyi minnuu ...)

- Luoksetulon osa eteentuleminen, jossa meillä siis tullut ongelmaksi yht'äkkiä vinous
Vinousongelma lienee siitä että hakeutuu paljon harjoiteltuun seuraamispaikkaan.
Koska periaate koiralle kuitenkin selvä, ehdotus apuvälineien käytöstä, eli sisääntulokuja jottei pääse vinoon ja tälleen toistoja toistojen perään.

Ongelmana osittain se että vekara pitää namia vapauttavana asiana, ja käytiin läpi palkkauksen oikea-aikaisuus jonka kuvittelin osaavani :/ Teoriassa kyllä, mutta muutama sekunti meni välillä pieleen ja toinen on se kehun / namin / vapautuksen suhteuttaminen ja hyödyntäminen. Tätä jouduin parantamaan ja tekemään toisin. Myös kaikessa yksinkertaisuudessa tyyli ja kehon asento koiraa vapauttaessa. Täysin loogista ja erittäin mielenkiintoista.

Nyt ollaan osaavassa ja "tiukassa" ohjauksessa. Kahden viikon päästä suhde kehu/nami ja vapautus pitää toimia oikein. Seuraamisen sivulletulo pitää osata. Istumisen namipalkka ja ja vapautuksen väli tulee olla pidempi. Maahanmenon ns. pakote pois ja pitää pysyä namin jälkeen vapautukseen asti asetettu aika. Ja treenattava aamuin illoin :)

Mutta molemmat saatiin kehut nopeasta oppimisesta ja kuuntelemisesta, vekara pienen erityismaininnan energiatasostaan mutta myös siitä että on erinomaiset työkoiran luonteenominaisuudet.