Pikkulikan kanssa ollaan kesän mittaan pienimuotoisesti harjoitelleet keittiössä :)
Alkukesästä opeteltiin leikkiä ja nostatusta (patukalla), 
nostatuksesa pitää olla vekaran kanssa tarkkana, mutta ollut tehokasta oppia ja toimii nyt erinomaisesti koulutuksen apuna

Seuraavat liikkeet olleet treenin alla:

Istuminen - peppu nopeasti maahan ja suoraan siitä kohdasta missä silloin ollaan
Odottaminen - Istumisen yhteydessä välillä harjoitelltu myös pidempää paikallaan istumista
Maahanmeno - harjoiteltu maahanmenoa ja yhdistetty siihen sana, nyt vielä avulla vekara "putoaa" maahan silmää nopeammin.
Seuraaminen - harjoiteltu kaksijakoisesti, koira istuu sivulla lapa jalassa kiinni ja kontaktissa. Toinen harjoitus niin kävellään lyhyitä pätkiä tiukin käänöksin, koira joutuu itse hakemaan paikan ja kontaktin.
Nouto - Tuplapatukat heittäen vuoronperään, hakee nopeasti ja ottaa tehokkaasti. Seuraavaksi ruvetaan harjoittelemaan pitämistä ja varmaankin vaativin, luovuttamista :)
Hyppy- ihan vain pari kertaa ollaan harjoiteltu matalaa estettä, eli opeteltu käskyä.
Luoksetulo - Koira istuu edessä ja syö herkkuja herkkuja ja herkkuja. Vahvistetaan siis oikeaa paikka. Seuraava askel otettu eli että koira joutuu itse hakemaan paikan lyhyeltä matkalta.

Eilen 21.8 olimme ensimmäistä kertaa kerhon treeneissä. Itse olen vuosia harjoitellut itsekseni, enkä ole ns. yhteistreeneissä käynyt monestakin syystä. Nyt kuitenin yllätyin positiivisesti sekä koirasta että treeneistä. Olin jo sanonut että näillä näkymin olemme vain kentän laidalla koska ensimmäistä kertaa mökkihöperö ja ylivilkas supersosiaalinen koira moisessa tilanteessa. Keskittymisharjoitukset kotona oli kuitenkin tehonnut niin hyvin että toimi myös kentällä, otettiin koiralle helpot ja mieluisat liikkeet kokoajan lähempänä ja lähempänä ihmisiä (muut koirat oli autoissa niinkuin kuuluukin...), aina kun "lopetettiiin" niin koira meni höyryäväksi intopiiksi, kerran nykäisten itsensä selälleen :(
Mutta kun tehtiin töitä (siis hyvin lyhyet ajat) niin keskittyi ja teki hyvin. Lopuksi kaikki koirat kentälle ja kukin treenasi tai leikki koiransa kanssa tavoitteena ettei välitä muista, tässäkin meni hössön kanssa hyvin, voitiin olla hyvinkin lähellä toista eikä välittänyt kun patukka ja mamma on best. Pitää vain tarkkaan lukea koiraa jotta tietää missä raja kulkee, niin hyvä tulee.